Konditor Callert

Det är över tjugo år sedan jag slutade jobba som konditor . Ett visst intresse har alltid funnits kvar sedan dess och de senaste åren har det eskalerat tack vare att det hänt rätt mycket inom branschen. För några år sedan försökte jag mig på en blogg men den fungerade inte riktigt, jag hade ingen riktigt bra plan för den. Nu tror jag att jag har det, så jag testar igen!

Det ska inte bli en vanlig bakblogg, med recept och fina bilder (jo ibland såklart!), utan jag kommer att skriva om saker som händer både i Sverige och utomlands. Inlägg om konditorer, konditorier, böcker och länkar till intressanta saker. Ska damma av lite riktigt gamla konditorböcker och ge utdrag ur dem, det finns mycket kul där. Tänker mig att det så småningom också ska bli lite intervjuer och annat. Det står i min plan, i alla fall!

Självklart kommer jag att lägga upp skrytbilder på mina egna kreationer hemma, men mest om det är något speciellt, som praliner jag inte gjort tidigare, eller andra saker som jag tycker är värda att visas.

Eftersom det var otroligt länge sen jag skrev över huvud taget är det möjligt att inläggen till att  börja med blir lite pratiga och osammanhängande. Då får det bli så, jag måste bara komma igång, känner jag.